ombizalompunpa blog

2020 január 25., 10:53
El a kezekkel a nemzet tornatanarától!

Alacsony szénhidráttartalmú magyar testvérünk mondott egy bunkót. Oké. De káros-e? Vagy ő-e a legkárosabb? (Szpoiler: nem ő az.) Kivel kéne itt benyeletni a low-carb szarospalacsintát?

2019 február 04., 17:24
Bézik sztrítfájterz from dö elít

No, de hol az elít, amiből hangsúlyozottan senki sem káming? Nálunk mindenki Petőfi Sándor. Viszont akkor elít híj(j)án hogyan is lesz ez a lázadás, csókolom?

2018 június 22., 05:13
STOP! Állítsuk meg a fagylalt!

Mennyire kézműves az a gelátó, kiskezicsókolom? A tojást olasz útlevéllel rendelkező tyúknak tetszett volt az Önök számára tojni ? Vagy a tejszín futott ki az azurrik égszínkék mezében?

2017 december 23., 14:19
A konyhauniverzum mágikus realizmusa

Karácsonykor minden címeres hülye szakácskönyvet ad ki. Lángszóróval kéne rendet tenni a piacon. De mi van, ha olyan ír szakácskönyvet, aki okos, művelt és ért hozzá?

2017 október 08., 11:23
Csak a pacal (a pacal, a pacal, a pacal)

Pacaltörténelem, pacalirodalom, pacalsajtó, pacalhírek, pacalemberek, pacalreceptek. Pacal mindenhonnan Apiciustól a Magyar Élelmiszerkönyvön át Torgyán Józsefig. Cserna-Szabó András monográfiát írt a marhagyomorról.

2017 szeptember 20., 10:07
Búcsú az örök levestől

Pénteken bezár egy étterem. Egy olyan étterem, ami éltette a reményt és a mesterlevest. Budapest talán legeredetibb, legízesebb konyhája volt.